Witte chocolade panna cotta met kersen en kersencoulis

Witte chocolade panna cotta met kersen en kersencoulis

Italianen zijn dol op panna cotta. Het is een populair nagerechtje. Vaak gebruiken Italianen zoete kersen op siroop, waardoor dit nagerecht nog zoeter wordt. Maar als je verse kersen gebruikt dan proef je het seizoen en is dit toetje niet zo zoet. Kersen en witte chocolade zijn een ultieme combinatie en dit dessert kan bijna nooit mislukken. Veel plezier!

 

Ingrediënten panna cotta (4 personen)

  • Slagroom                            300 ml
  • Melk                                    75 ml
  • Kristalsuiker                        30 gram
  • Gelatine                              3 blaadjes
  • Witte chocolade                 100 gram (in stukjes)

 

Ingrediënten kersencoulis

  • Kersen                                1 doosje
  • Suiker                                  60 gram
  • Citroen                                sap van een ½ citroen
  • Water                                  125 ml

 

Bereiding panna cotta

  1. Verwarm de slagroom, de melk en de suiker op laag vuur in een pan met dikke bodem en laat de suiker oplossen. Roer af en toe.
  2. Week intussen de gelatine enkele minuten in koud water.
  3. Neem de pan van het vuur als de slagroom begint te koken. Roer de witte chocolade erdoor, tot de chocolade is gesmolten. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe ze bij het warme mengsel en roer goed om ze op te lossen.
  4. Schenk het mengsel in de potjes met een maatbeker. Doe daarna een paar kersen erin.
  5. Zet de vormpjes op een bakplaat en zet 2 uur in de koelkast, tot de inhoud stevig is. De panna cotta moet nog enigszins zacht zijn.

 

Bereiding kersencoulis

  1. Was de kersen en ontpit deze.
  2. Kook ze 10 minuten met het water, suiker en de citroensap.
  3. Doe de kersen in een maatbeker en pureer deze met een staafmixer. Mix net zolang totdat je een gladde smeuïge coulis hebt.