Recepten met Kersen

Recepten met Kersen

Met kersen die een plekje hebben of tweede keus zijn kun je ook fantastische recepturen maken. Deze ambachtelijke boerentaart bijvoorbeeld. Het deeg heeft de structuur van een boerencake en de kersen maken de taart heel zacht en sappig. Je kunt de ambachtelijke boerentaart in een taartvorm maken, maar ook helemaal uitgespreid op de bakplaat.   […]

Wil je een keer uitpakken met fantastische luxe kersentaartjes? Dan is dit recept iets voor jou. Of het nu kerst, je verjaardag of gewoon een heerlijke zomerse dag is; deze luxe kersentaartjes gaan er altijd wel in. Bovendien zijn ze super makkelijk te maken als je kant-en-klare gebaksschelpen en banketbakkersroom gebruikt. Voor de extra foodie […]

Kersen op je hartige lunchbroodje is verrassend en super lekker. De combinatie van mozzarella of brie met de kersen lijkt voor elkaar bestemd, waardoor je dit lunchbroodje wel elke dag zou willen eten. Je kunt dit lunchbroodje zelf vegetarisch of veganistisch maken. Zo is er voor iedereen een lekker lunchbroodje met kersen.   Ingrediënten (2 broodjes) […]

Met kersen kun je meer dan alleen zoete gerechten. Kersen lenen zich uitstekend voor een mooie en luxe saus die je bijvoorbeeld bij eendenborst of ander lekker vlees kunt serveren. De kersen die je gebruikt kunnen 1e of 2e keus zijn. De combinatie van de kersen met de Port of Marasalawijn zijn subliem en tillen […]

Italianen zijn dol op panna cotta. Het is een populair nagerechtje. Vaak gebruiken Italianen zoete kersen op siroop, waardoor dit nagerecht nog zoeter wordt. Maar als je verse kersen gebruikt dan proef je het seizoen en is dit toetje niet zo zoet. Kersen en witte chocolade zijn een ultieme combinatie en dit dessert kan bijna […]

Het is zomer en tijd voor lekkere frisse salades. Deze salade met watermeloen, feta en kersen is niet alleen super mooi om naar te kijken, maar ook nog eens heel gezond en lichtverteerbaar. De combinatie met de zoute fetakaas en de zoete kersen past perfect bij elkaar en de sappige watermeloen maakt deze salade helemaal […]

IJs maken is niet voor iedereen weggelegd. Het is een precies karweitje en je hebt een ijsmachine nodig. Gelukkig is dit recept met verse kersen ook te maken zonder ijsmachine. Dan gebruik je kant-en-klaar vanille- of yoghurt ijs en meng je zelf de verse kersen erdoorheen. Heb je wel een ijsmachine dan maak je ook […]

Koude soep kennen we uit Spanje en Frankrijk, maar wist je dat je ook heerlijke koude soep kunt maken van verse Hoeksche kersen? Door de combinatie met de tomaten en komkommer krijgt deze soep een heerlijk fris karakter en de kleur is bijzonder aantrekkelijk. Maak je soep zelf op smaak met verse kruiden en bijvoorbeeld […]

Deze cheesecake is waanzinnig lekker. Kijk uit voor een cheesecakeverslaving als je dit recept gaat maken! De romige vulling van de roomkaas past perfect bij de zachte verse kersen. Deze taart is niet alleen mega lekker, deze taart is ook nog eens super mooi om te zien.   Ingrediënten cheesecake Bastogne          […]

Iedereen heeft wel eens een warme wafel gegeten. Een wafel is een heerlijke combinatie van een knapperige buitenkant, met een zachte en zoete binnenkant. Als je de wafel serveert met warme kersen en opgeklopte room, maak je de wafels echt bijzonder.  Deze wafels kun je op tafel zetten en succes gegarandeerd. Ingrediënten: WAFELS Wafels    […]

Een smoothie voor een gezonde nachtrust…

Een kersige Kersenclafoutis van onze enige echte Herman den Blijker!

Met dit recept maakt u zelf met onze kersen makkelijk en snel thuis een heerlijke Kersencompote.

Warme of koude theedrank, alcoholvrij, 63 Kcal / 264 KJ per glas. Voor 4 glazen.

Aanbevolen recept

Een compositie van Kersen, kersensorbetijs, froisses, warme steranijshoning, bean blossom en kersenlikeur

Heerlijke cakes van verse kersen. Voor 6 personen.