Zomerse soep van kersen, tomaat en komkommer

Zomerse soep van kersen, tomaat en komkommer

Koude soep kennen we uit Spanje en Frankrijk, maar wist je dat je ook heerlijke koude soep kunt maken van verse Hoeksche kersen? Door de combinatie met de tomaten en komkommer krijgt deze soep een heerlijk fris karakter en de kleur is bijzonder aantrekkelijk. Maak je soep zelf op smaak met verse kruiden en bijvoorbeeld ricotta of creme fraiche en je verwent jezelf ultiem. Bovendien is deze soep super gezond omdat ze bomvol groentes en fruit zit. Laat de warme zomerdag maar komen!

Ingrediënten (4 personen)

  • Kersen                               1 bakje ontpit
  • Tomaten                             6 stuks
  • Komkommer                      1 stuk
  • Olijfolie                               4 eetlepels
  • Suiker                                 1 a 2 eetlepels
  • Peper en zout                    op smaak
  • Ricotta                                4 eetlepels
  • Basilicum                           verse blaadjes een aantal
  • Frambozenazijn                 1 eetlepel

 

Bereiding

  1. Was de kersen en ontpit deze.
  2. Doe de kersen met de tomaten en de komkommer in een maatbeker of blender en pureer deze helemaal glad.
  3. Voeg eventueel wat kraanwater toe als de soep iets te dik is.
  4. Breng de soep op smaak met olijfolie, azijn, suiker en peper en zout op smaak.
  5. Maak de soepkommen op met de soep, doe er een eetlepel ricotta per soepkom in en maak de soep af met verse basilicum.

 

Tip

Je kunt ook ijsblokjes toevoegen in de soep voor dat extra zomerse effect.