Salade met kersen, watermeloen en feta

Salade met kersen, watermeloen en feta

Het is zomer en tijd voor lekkere frisse salades. Deze salade met watermeloen, feta en kersen is niet alleen super mooi om naar te kijken, maar ook nog eens heel gezond en lichtverteerbaar. De combinatie met de zoute fetakaas en de zoete kersen past perfect bij elkaar en de sappige watermeloen maakt deze salade helemaal compleet. Door pitjes of sesamzaadjes te roosteren geef je wat extra bite en de lange zomerse avonden kunnen beginnen! Perfect bij een barbeque past deze salade of als lunch.

 

Ingrediënten (4 personen)

  • Sla                                      1 zakje 150 gram gemengde sla
  • Fetakaas                             1 bakje 250 gram
  • Watermeloen                      1 kilo in blokjes gesneden
  • Kersen                                1 bakje ontpit
  • Sesamzaadjes                    4 eetlepels geroosterd
  • Peper en zout                     op smaak
  • Verse munt                         4 blaadjes fijngesneden
  • Olijfolie                               4 eetlepels goede kwaliteit

 

Bereiding

  1. Was de sla en maak deze droog.
  2. Was de kersen en ontpit deze.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat deze lichtbruin geroosterd zijn.
  4. Kruimel de feta met je vingers totdat de kaas helemaal gebrokkeld is.
  5. Snijd de munt heel klein.
  6. Snijd de watermeloen in kleine stukjes zonder schil.
  7. Maak de 4 bordjes op en begin met een laagje sla.
  8. Doe op de sla de watermeloen met de fetakaas. Doe bovenop de kersen (heel of gehalveerd) en de geroosterde sesamzaadjes. Maak de salade af met peper, zout, olijfolie en de fijngesneden munt.