Oma’s ambachtelijke boerentaart met kersen

Oma’s ambachtelijke boerentaart met kersen

Met kersen die een plekje hebben of tweede keus zijn kun je ook fantastische recepturen maken. Deze ambachtelijke boerentaart bijvoorbeeld. Het deeg heeft de structuur van een boerencake en de kersen maken de taart heel zacht en sappig. Je kunt de ambachtelijke boerentaart in een taartvorm maken, maar ook helemaal uitgespreid op de bakplaat.

 

Ingrediënten taart

  • Boter                                    250 gram Hoeksche Zuivel
  • Suiker                                  250 gram
  • Vanille suiker                       1/2 zakje
  • Eieren                                  250 gram (4-5 stuks)
  • Bloem                                  250 gram
  • Bakpoeder                          1/2 zakje
  • Melk                                    scheutje (alleen indien het beslag niet nat genoeg is) Hoeksche Zuivel

 

Bereiding taart

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Klop eerst de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig. Voeg dan langzaam 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Meng alle ingrediënten tot een soepel beslag.
  3. Vet een taartbakvorm of bakplaat in met spray of boter(of bakpapier).
  4. Verdeel het deeg over de vorm gelijkmatig met de achterkant van een lepel.

 

Ingrediënten vulling

  • Kersen                             1 bakje

 

Bereiding vulling

  1. Was de kersen en ontpit deze.
  2. Leg de kersen zo dicht mogelijk tegen elkaar in het deeg. Druk ze een beetje in het deeg.
  3. Bak de plaatcake op een bakplaat ongeveer 25 minuten en in een taartvorm ongeveer 50 minuten of totdat de bovenkant een mooie bruine kleur heeft.
  4. Bestrooi als de taart is afgekoeld met poedersuiker.