Lunchbroodje met gerookte kip, mozzarella, kersen en tuinkers

Lunchbroodje met gerookte kip, mozzarella, kersen en tuinkers

Kersen op je hartige lunchbroodje is verrassend en super lekker. De combinatie van mozzarella of brie met de kersen lijkt voor elkaar bestemd, waardoor je dit lunchbroodje wel elke dag zou willen eten. Je kunt dit lunchbroodje zelf vegetarisch of veganistisch maken. Zo is er voor iedereen een lekker lunchbroodje met kersen.

 

Ingrediënten (2 broodjes)

  • Kersen                                 ½ bakje ontpit
  • Brood                                   2 lunchbroodjes of 4 dikke plakken brood
  • Kipfilet                                 200 gram in dunne plakjes gesneden
  • Mozzarella                          1 bol gesneden
  • Suiker                                  4 eetlepels
  • Peper en zout                     op smaak
  • Tuinkers                              1 bakje
  • Peper en zout                     op smaak

  

Bereiding

  1. Was de kersen en ontpit deze. Je kunt de kersen heel even in een koekenpan met 4 eetlepels suiker glazig bakken. Dat geeft een waanzinnig lekker effect.
  2. Maak de lunchbroodjes op en begin met de kipfilet. Doe daarna de mozzarella op het broodje en de net warme gekarameliseerde kersen.
  3. Doe als laatste de tuinkers op de broodjes en peper en zout op smaak. Serveer direct.

 

Tip
Je kunt ook brie gebruiken in plaats van mozzarella. Als je de kipfilet weglaat dan heb je een geheel vegetarisch broodje.