Direct naar de webshop
Home
Teelt & Producten
Verkooppunten
Recepten
Nieuws
Contact
Home
Teelt & Producten
Verkooppunten
Recepten
Nieuws
Contact
Kersencompote
Kersencompote
Ingredienten:
350g VERSE KERSEN
100ml RODE WIJN
75ml RODE PORT
50-75g RIETSUIKER
Likeur naar smaak: Crème de cassis, Cherry Heering, cognac, Eau de Vie
Specerijen of kruiden naar smaak: kaneel, vanille, steranijs, kardemom, piment, lavendel, verse tijm, laurier
Bereidingswijze:
Halveer en ontpit de verse kersen.
Breng de wijn, port, rietsuiker en/of kruiden en specerijen aan de kook tot de suiker is opgelost.
Voeg de kersen toe en laat ze op matig vuur circa 5 minuten pocheren. Schep ze voorzichtig uit het vocht.
Kook het vocht in tot het licht stroperig is. Voeg likeur toe.
Schenk de siroop door een zeef over de kersen.