Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Ingredienten:

  • 200g VERSE KERSEN
  • 20g BOTER
  • 50g BOTER (gesmolten)
  • 1 VANILLESTOKJE
  • 4 EIEREN
  • 100g SUIKER
  • 100g BLOEM (gezeefd)
  • 4dl MELK
  • Snufje ZOUT
  • 2 grote vormen of 4 ovenbakjes

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C, en vet 2 grote vormen (of 4 kleine) in met 20g boter.
  • Snijd de kersen doormidden, verwijder de pitten en verdeel de halven over de vormen.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mesje het merg eruit.
  • Doe de eieren in een metalen schaal (bekken), en meng het vanillemerg met de eieren.
  • Voeg de suiker toe en klop met een garde tot deze goed is opgenomen.
  • Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag.
  • Voeg de melk, 50g gesmolten boter en wat zout toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel ontstaat.
  • Giet het beslag erbij. Zorg dat de kersen niet helemaal onder het beslag staan: de kersen slinken nog.
  • Zet de bakjes 30 min. in de oven.

 

 TIP VAN HERMAN: Gebruik geen springvorm, deze gaat lekken. Een clafoutis is immers geen echte taart met een deegbodem.

 

 

Bron: www.hermandenblijker.nl