Hollandse wafels met zoete kersen

  • Hollandse wafels met zoete kersen

Hollandse wafels met zoete kersen

Iedereen heeft wel eens een warme wafel gegeten. Een wafel is een heerlijke combinatie van een knapperige buitenkant, met een zachte en zoete binnenkant. Als je de wafel serveert met warme kersen en opgeklopte room, maak je de wafels echt bijzonder.  Deze wafels kun je op tafel zetten en succes gegarandeerd.

Ingrediënten:

WAFELS

  • Wafels                                4 kant en klaar of 4 zelfgemaakt
  • Hoeksche slagroom           1 spuitbus of 250 ml opgeklopt
  • Kristalsuiker                       1 eetlepel
  • Poedersuiker                      4 eetlepels

 

KERSENCOULIS

  • Kersen                                 1 doosje
  • Suiker                                  60 gram
  • Citroen                                sap van een ½
  • Water                                  125 ml

 

Bereidingswijze:

  1. Maak de wafels zelf of koop deze bij de bakker of supermarkt.
  2. Het lekkerste is om de wafels even te verwarmen in de broodrooster, oven of magnetron.
  3. Klop eventueel de slagroom stijf met de kristalsuiker.
  4. Zet de poedersuiker klaar met een zeefje erbij.
  5. Was de kersen en ontpit deze.
  6. Kook ze 5 minuten met 100 gram suiker en 1 eetlepel citroensap in een steelpannetje met dikke bodem. Je kunt ook eerst de suiker laten smelten en daarna de kersen erin doen.
  7. Als de suiker dik is geworden laat je de kersen afkoelen.

Serveer de wafels met de warme kersen, poedersuiker en opgeklopte slagroom.