Gebakken eendenborst met kersensaus

Gebakken eendenborst met kersensaus

Met kersen kun je meer dan alleen zoete gerechten. Kersen lenen zich uitstekend voor een mooie en luxe saus die je bijvoorbeeld bij eendenborst of ander lekker vlees kunt serveren. De kersen die je gebruikt kunnen 1e of 2e keus zijn. De combinatie van de kersen met de Port of Marasalawijn zijn subliem en tillen elk gerecht thuis naar restaurantniveau.

Ingrediënten (4 personen)

  • Kersen                              1 bakje ontpit
  • Eendenborst                     2 stuks je kunt ook ander vlees gebruiken
  • Port/Marsala                     scheutje
  • Suiker                                1 eetlepel
  • Peper en zout                   op smaak
  • Tijm                                   2 takjes vers
  • Zonnebloemolie                om in te bakken

 

Bereiding

  1. Was de kersen en ontpit deze.
  2. Verwarm de kersen in steelpan met dikke bodem met de suiker, tijm en de port of Marsala wijn totdat de kersen glimmen en de saus is ingedikt op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
  3. Bak de eendenborst of ander vlees in de zonnebloemolie goed gaar.
  4. Maak eventueel de andere garnituren zoals gepofte bospeen, gegrilde groene asperge en romige aardappelpuree. Dit past goed bij de kersensaus.
  5. Serveer het vlees met de saus bovenop en maak je bordje af met peper en zout.

 

Tip
Gebruik in plaats van eendenborst bijvoorbeeld varkenskarbonades. Dat is ook een super lekkere combinatie met de kersen.