Boen de citroen schoon en trek met een zesteur fijne reepjes van de schil.
Smelt de boter langzaam in een steelpannetje.
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een bleke crème. Klop beetje bij beetje de bloem erdoor.
Meng dan de gesmolten boter, de citroenschil en de kirsch door het bloemmengsel.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mespunt zout. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag.
Was en ontpit de kersen, hou 6 mooie kersen aan een steeltje apart. Schep de ontpitte kersen door het beslag.
Bestuif de vormpjes met een beetje bloem en schep het beslag in de vormpjes.
Zet ze op een bakplaat in een op 210°C voorverwarmde oven.
Leg na 10 min baktijd de apart gehouden kersen op de brioches, verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak nog ca 10 min.
Haal de brioches als ze gaar zijn niet meteen uit de vormpjes, maar laat ze eerst 15 min afkoelen.
Serveer ze bestrooid met poedersuiker.
TIP: Gebruik voor een grote brioche een manquévorm – een ronde cakevorm met schuine wanden – van 20 cm ø, en bak de brioche in 30-40 min af. Je kunt dit recept ook met diepvrieskersen maken.