Cheesecake met kersen en zelfgemaakte kersentopping

Cheesecake met kersen en zelfgemaakte kersentopping

Deze cheesecake is waanzinnig lekker. Kijk uit voor een cheesecakeverslaving als je dit recept gaat maken! De romige vulling van de roomkaas past perfect bij de zachte verse kersen. Deze taart is niet alleen mega lekker, deze taart is ook nog eens super mooi om te zien.

 

Ingrediënten cheesecake

  • Bastogne                              200 gram
  • Boter                                     75 gram Hoeksche Zuivel
  • Roomkaas                            800 gram
  • Suiker                                    175 gram
  • Eieren                                    3
  • Zure room                            150 gram
  • Citroen                                  rasp 1/2 citroen
  • Maïzena                                2 theelepels
  • Kersen                                   1 doosje

 

Ingrediënten kersentopping

  • Kersen                                   1 doosje
  • Water                                    150 ml
  • Suiker                                    50 gram
  • Maizena                                1 eetlepel
  • Citroensap                            1 eetlepel
  • Kersensap                            1 eetlepel (alle rode vruchtensappen kunnen)

 

Bereiding cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).
  2. Bekleed je taartbakvorm van 20-26 cm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
  3. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.
  4. Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de zure room en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe.
  5. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.
  6. Giet de cheesecake vulling op de bodem.
  7. Strooi de kersen (ontpit) erover en druk ze een beetje in de roomkaas.
  8. Bak de cheesecake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.
  9. Zet de cheesecake minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast.
  10. Bestrijk de taart met een laagje kersentopping.

Bereiding kersentopping

  1. Ontpit de kersen en doe ze met 150 ml water in een pan met dikke bodem. Breng de kersen aan de kook en roer regelmatig.
  2. Meng de suiker, maïzena, het citroensap en het vruchtensap door elkaar, totdat alle klontjes verdwenen zijn.
  3. Voeg het maïzena-mengsel toe aan de kokende kersen en laat 5 tot 10 minuten goed doorkoken. Wanneer de kersentopping ingedikt en dikker geworden is laat je deze afkoelen.