LekKers krijgt upgrade: van kraam naar kersenschuur!

De bekende kersenkraam langs de Maasweg in Mijnsheerenland is niet meer. Kersenjam, kersenwijn of een lekker bakje zoete kersen haal je voortaan een paar meter verder in een gloednieuwe, vaste verkoopplek: de kersenschuur. En… je kunt ook even neerstrijken op het terras, voor een kop koffie met kersengebak of een koele kersen Radler 0.0!

Voorbijrijders op de N489 tussen Mijnsheerenland en Westmaas hebben het ongetwijfeld al gezien: pal naast het plein waar al jaren ‘s zomers de vertrouwde kraam van LekKers staat, is nu een grote zwarte kersenschuur gebouwd. Fruitteler Van Randwijk legt met zijn team de laatste hand aan het verder inrichten van een vaste verkoopplek waar Hoekschewaarders voortaan in de zomermaanden de kleine, zoete vrucht komen halen.

“Wat we altijd vanuit de kraam hebben gedaan, doen we nu vanuit de kersenschuur”, vertelt kersenteler Gijsbert van Randwijk. “Het is een winkel en opslagruimte.” De nieuwe winkel, met koelcel, vervangt de kraam, die jarenlang dienst heeft gedaan als vertrouwd verkooppunt. Nieuw is het terras, waar je even neer kunt strijken voor een kop koffie met kersengebak van een Hoekschewaardse bakker, of juist een verkoelend drankje, zoals kersen Radler 0.0%. IJsliefhebbers proeven hier het lekkerste kersenijs in drie varianten, gemaakt van Hoeksche Zuivel uit Maasdam.

De vaste periode van kersenverkoop is inmiddels in volle gang. “De kersen hebben dit voorjaar veel zon gezien. En dat proef je!” vertelt Gijsbert glunderend. “Ze zijn lekkerder en zoeter dan ooit.

De zoete Hollandse kersen zijn dit seizoen verkrijgbaar in de nieuwe kersenschuur met terras aan de Maasweg 1E in Mijnsheerenland, bij de Snijbloem in ‘s-Gravendeel en vanuit de kersenkraam op het terrein bij Praxis in Rhoon. Alle verkooppunten zijn inmiddels volledig geopend. De kramen zijn van ma t/m vrij geopend van 09.00 – 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 – 16.00 uur. Graag tot aan de kraam!